javascript slider by WOWSlider.com v8.8

 Nieuws

INFORMATIONS EN FRANÇAIS
EGLISE ET FONDATION ROYALE BELGE
«SAINT-JULIEN- DES-FLAMANDS»
HISTOIRE ET INFORMATIONS

Presque immédiatement après leur conversion, les peuples germaniques se sont rendus sur les lieux de culte où l'on vénérait saint Pierre et saint Paul. Il fallut très vite organiser des structures d’accueil pour loger ces pèlerins. Continuer à lire »

Geschiedenis
picture

In de onmiddellijke omgeving van Largo di Torre Argentina, een plein waarin zich, centraal gelegen, een archeologische site uit de Republikeinse tijd bevindt, valt heel wat te zien. Zo vind je in de smalle Via del Sudario, naast de huisnummers 40-41, discreet, ingebouwd in een palazzo, de San Giuliano dei Fiamminghi, de koninklijke Belgische kerk. Denk er even aan dat deze straat, en dus de gevel van San Giuliano, de rooilijn volgt van het Hecatostylum, de antieke porticus met honderd zuilen van het Theater van Pompeius dat in de eerste eeuw v. Chr. op deze plek werd gebouwd.
De Koninklijke Belgische Kerk en Stichting Sint-Juliaan-der-Vlamingen wordt geleid door pater Hugo Vanermen, mSC en is enkel op afspraak te bezoeken. Al meer dan twintig jaar lang kan je elke tweede dinsdag van de maand in de kerk een barokconcert meemaken. Deze concerten worden erg gewaardeerd door de liefhebbers van het genre. Zowel Romeinen als toeristen komen hier naartoe... verder lezen »